Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Για τους προδότες του κινήματος - Γιατί λέμε όχι σε ψευτοκινηματικές θεματικές ομάδες

‘Πετριά’ αριστερών που είτε συμπλέουν με την εργοδοσία (π.χ. Άγρα) είτε διώκουν συναδέλφους τους (π.χ. καταψήφισαν την εξέλιξη επίκουρου καθηγητή από το Πανεπιστήμιο Κρήτης)! Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας!
Καλά, έφαγε ξύλο ο Παπαδάτος, κι ο Δρίτσας βρήκε να πει ότι πρόκειται για αντιδημοκρατική εκτροπή; Οι τύποι δεν παλεύονται. Έτοιμοι είναι να προδώσουν και να αδειάσουν τους πάντες. Μην απορούν που καταψηφίζονται παντού και έχουν μείνει ομάδα για τσίπουρα.

Γιατί όχι σε ψευτο-κινηματικές θεματικές ομάδες

Αίτιο:

Το άλλοθι για ένταξη στα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα και αγόγγυστη διαρκή υποταγή (αφού τρώγονται και μεταξύ τους) στα κομματόσκυλα, γιατί όποιος δεν ακολουθεί την ασταθή, ανεύθυνη και καιροσκοπική λογική του κόμματος καθίσταται εχθρός τους. Άρα ο χειρότερος συνδυασμός ρεφορμισμού και σταλινισμού.

Αποτελέσματα:

Μέλη με γκετοποιημένη και αντισυντροφική-αντιφατική συμπεριφορά (κλειστή και εσωστρεφή παρέα-κλίκα, έλλειψη αλληλεγγύης και ατομιστικές λογικές, ξεσπάσματα θυμού, πατερναλισμός έως αρχηγιλίκια, κουτσομπολιά έως φθόνος, αδιακρισία-ενοχλητικός έλεγχος και μαζί αδιαφορία-απαξίωση-ξινίλα-απόρριψη).
Έλλειψη εσωτερικής δημοκρατίας και ταχύτητες (δεν έχουν όλοι ίσο λόγο-αποφάσεις-δράση, δεν είναι υπολογίσιμοι, αλλά μια χαρά είναι να ψηφίζουν, να δίνουν συνδρομή, να χρησιμοποιούνται για τα κινηματικά, να εκτίθενται στο κοινό, να κάνουν καμιά αγγαρεία, να γράφουν κείμενα που θα λογοκριθούν τελικά).
Ασυνέπεια αρχών, λόγων και έργων και στροφή στον οπορτουνισμό κατά τις κρίσιμες συγκυρίες (ψευτομαθήματα-κράχτες για τους μετανάστες, αποκλεισμός ή κατευνασμός επαναστατών με αυτά τα ‘δικτυακά’ αναχώματα, σταλινικές καταβολές, παλιά ιδεολογικά εργαλεία και παλαιοκομματικές τακτικές, χαμηλό επίπεδο πολιτικής σκέψης που είναι φευγαλέα-πρόχειρη-παιδαριώδης-απολίτικη και γενικό έλλειμμα ικανοποιητικής ανάλυσης, διαφωνίες ερμηνείας, πολιτική σχιζοφρένεια-κράμα ριζοσπαστισμού και ρεφορμισμού σε ανώδυνες δράσεις όπως δελτία τύπου, αγωνιστικότητα ‘ως εδώ και μη παρέκει’, ‘ψάρεμα’ δυσαρεστημένων ασυμβίβαστων έως νοικοκυραίων για αγγαρείες-συνδρομές-στρατολόγηση-ψήφους-δικηγόρους, ψευτόμαγκες ‘κότες’ που διαπραγματεύονται συναινετικά με ισχυρούς / κοινοβουλευτικοί και θεσμικοί παράγοντες, διαχειριστές ευρωπαϊκών και κρατικών προγραμμάτων που έχουν λερωμένη τη φωλιά τους, συνδικαλιστές που μετείχαν στο μοίρασμα πίτας, βολεμένοι μικροαστοί που δεν θα πληγούν από την αντεργατική επίθεση).

Δεν υπάρχουν σχόλια: