Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Για τον κοινωνικό εκφασισμό

Οι πολίτες της Αθήνας: από τη μια είναι στην πλειοψηφία τους φοβισμένα πρόβατα (π.χ. από το μεγάφωνο του μετρό μια φωνή καλεί να είναι τα παράθυρα ανοιχτά για το φόβο της νέας γρίπης, και ένας καναπεδοποιημένος-προβατοποιημένος υπακούει, ανοίγοντας το παράθυρο πρωί-πρωί μες στο κρύο), από την άλλη οι ‘άρρωστοι’ που ζητάνε λεφτά είτε ζητιανεύοντας είτε κλέβοντας είτε εκδιδόμενοι είτε πουλώντας ναρκωτικά, από την άλλη οι χαφιέδες, και απέναντι από όλους αυτούς οι κοινωνικοί αγωνιστές.

Φασίστες και μπάτσοι εμπόδισαν αντιρατσιστική συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα. Το ναζιστικό τέρας έγινε τηλεοπτικός αστέρας που εκπροσωπεί τη βούληση των κατοίκων, για να ανοίξει ο δρόμος της αποδοχής του τείχους του αίσχους. Η τηλεόραση έδειχνε μετά συγκρούσεις τάχα των ΜΑΤ με τα εθνίκια, επικοινωνιακό κόλπο, φυσικά. Πολύ δε περισσότερο διαφήμιση των χιτλερικών αποβρασμάτων: τάχα η νεολαία που δεν γουστάρει τους μπάτσους και το πολιτικό κατεστημένο, ας οργανωθεί στους χρυσαυγίτες, που είναι και ‘τίμιοι πατριώτες’. Κυβέρνηση και ΜΜΕ εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού.

Να διαβάσουμε για την ψυχολογία του όχλου, για την ιδεολογική εγχάραξη και για τη γένεση του φασισμού, που μας απειλεί. Όλα αυτά συνυπάρχουν π.χ. στο Πλήθος του Ανδρέα Φραγκιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: